Hlavní obsah

Česká reprezentace se vrací do herní série FIFA

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští fanoušci fotbalového simulátoru FIFA jsou v letošním ročníku hry ochuzeni o možnost herně se trápit s českou fotbalovou reprezentací. Tvůrci hry totiž nedokázali najít s Fotbalovou asociací České republiky společnou řeč v oblasti financí. EA si stěžovali na přemrštěné finanční požadavky asociace a licence na český tým tak chyběla. To už se ale v dalších ročnících nebude opakovat, ujišťují tvůrci hry.

Článek

Společnost Electronic Arts v úterý oznámila, že získala čtyřletý licenční kontrakt s Fotbalovou asociací České republiky. Dohoda povede k obsazení Českého národního týmu v chystaných fotbalových videohrách. V ročnících 13, 14, 15 a 16 se tedy snad není čeho bát.

"Přítomnost celého národního týmu s autentickými dresy a hráči v populární sérii FIFA je velkou výhrou pro fanoušky českého fotbalu,“ řekl Miroslav Pelta, prezident Fotbalové asociace České republiky.

FIFA, která vychází od roku 1993, je nejprodávanější fotbalovou videohrou na světě – celosvětově se jí prodalo více než 100 miliónů kusů. Vychází v 18 jazykových verzích a je v prodeji ve více než padesátce zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám