Hlavní obsah

On-line poker jinak: pro každého, s piráty, zdarma a česky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí z vás se již určitě setkali s fenoménem on-line her. Nemusí se instalovat, spouští se rovnou v prohlížeči a většinou jsou zdarma. Možná, že jste narazili i na virtuální pokerové herny se stolem viděným shora, spoustou místností a možností utrácet a něco i vyhrát. Dnes si představíme hru, která si bere něco z obou světů, ale snaží se to dělat úplně jinak. Hravě, pro každého, animovaně a s příběhem jak z dobrodružné knížky.

Pirátský poker - nová online hra zdarma.

Článek

Horký vzduch se líně vlní, palmové háje se zelenají a úmorná práce na poli není to, pro co ses narodil. Tak začíná děj Pirates Pokeru. Hry, která přes svůj anglický název pochází z dílny české herní firmy Geewa, jejíž Horolezce, Slovní fotbal a Pool Live Tour úspěšně brázdí vody českého internetu už nějaký ten pátek.

Úvodní průvodce naučí hrát i úplného začátečníka.

Že jste poker nikdy nehráli a přijde vám složitý? To nevadí! Hned na úvod máte možnost se seznámit se základy hry v animovaném průvodci. Rodiče vás šoupnuli do učení ke zkušenému rybáři Finkovi a rybaření není to jediné, do čeho vás zasvětí. Nebudu prozrazovat zápletku, ale vše se rychle zvrtne. Ani se nenadějete a jste ve vězení, všude kolem spousta pirátů (reální protihráči z internetu) a jediný způsob jak přežít, je naučit se vyhrávat v pokeru.

Dějová linka občas přinese pěkná překvapení.

Hra vás pak protáhne pěkně kreslenými lokacemi v Karibiku. Podíváte se do nočního majáku, zahrajete si turnaj v hospodě, a pokud se budete zlepšovat, dojde i k nalodění na galeonu směr ostrov pokladů.  Ale zpět k samotné hře… Na rozdíl od většiny pokerů, nevidí hráč stůl z ptačí perspektivy, ale z vlastního pohledu. Naproti němu sedí pět náhodně vybraných soupeřů, každý s měšcem naditým podle toho, jak dobře hraje. Svého piráta si můžete obléknout a změnit obličej v jednoduchém editoru - tvůrci v současné době pracují na jeho rozvinutí. Tvůrci hry se vyhnuli i složitému systému místností - s tím, jak roste vaše umění, odemykají se další kapitoly s většími sázkami, či turnajovým módem. Stačí kliknout na tlačítko HRAJ a hra vám sama najde volné místo u stolu.

Poker je hlavně o tom, posedět s přáteli u dobré partičky.

Na vizuální stránce se ilustrátor vyřádil. Vše se pěkně animuje: pochodně na zdi hoří, piráti pomrkávají, a když se nudí, klepou prsty nervózně do stolu. "Šlo nám o to, zrušit mýtus pokeru, jako kasinové hry, kterou hrají zasmušilí hráči v zakouřeném baru. Chtěli jsme ho vytáhnout na světlo, odlehčit ho a zpřístupnit prakticky pro kohokoliv," říká o hře Nikolaj Rýfr, člen vývojářského týmu. "Poker je pro nás hlavně o tom, že se sejde pár lidí u stolu, tráví spolu čas hrou, povídají si a často tak vznikne nové přátelství," doplňuje.

Vzhled svého piráta si můžete přizpůsobit.

Pro takové chvíle poker nabízí možnost poslat pozvánku přátelům a hrát spolu mimo dějovou linku, v soukromé místnosti. Občasné chybky prozrazují, že hra je teprve v plenkách, ale krásné ilustrace, příběh a důraz na hru dávají znát, že tvůrci mají velké ambice. Prorazit mezi desítkami jiných pokerů jistě nebude snadné, ale snaha dělat věci jinak a po svém, by jistě mohla přinést své ovoce. Držme pirátům palce a hurá do hry. Třeba se potkáme v přístavu, galeona vyplouvá již brzy...

Vyzkoušet hru zdarma na PC můžete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám