Hlavní obsah

Start the Party! Save the World aneb Zachraňme svět pohybovým ovladačem

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S uvedením pohybového herního ovladače Move pro herní konzoli PlayStation překvapila Sony hrou Start the Party, která dokázala strhnout celou rodinu nebo partu kamarádů k pořádné akci. Nyní přichází pokračování s podtitulem Save the World samozřejmě s lepší grafikou, novými nápady i úkoly pro malé i velké hráče.

Ukázky ze hry Start the Party! Save the WorldVideo: Sony PlayStation

 
Článek

První díl hry Start the Party vydala samotná společnost Sony a demonstrovala jí samotné dovednosti herního ovladače Move, který vás zvedne od židle a donutí ke hraní v pohybu. Oblíbenost u všech věkových skupin, které měly za úkol ve dvaceti minihrách předstihnout ve sbírání bodů až čtyři své spoluhráče, dopřála všem nadšencům skupinových her pokračování.

Foto: Sony PlayStation

Ukázka ze hry Start the Party!™ Save the World

Start the Party! Save the World pokračuje v úspěšnosti první verze. Do ruky uchopíte sám nebo až se třemi dalšími spoluhráči pohybový ovladač Move, přiřadíte ke své osobě kamerou Eye nasnímaný portrét a namluvené jméno, vyberete styl hry a začínáte. Celá hra, určená už pro děti od sedmi let, je sice až dětinsky animovaná, ale plněné úkoly rozhodně nejsou vždy dětské.

Foto: Sony PlayStation

Ukázka ze hry Start the Party!™ Save the World

Každé kolo, čili každá samostatná minihra, vám promění pohybový ovladač v nějaký nástroj. V prvním díle to byla plácačka na mouchy, bodlo na bubliny, kladívko na diamanty nebo větrák na foukání kuřat do hnízda, dvojka vám dává do ruky prut na lovení pokladů, pulzní zbraň na sestřelování mimozemšťanů, tužku na odrážení postaviček, příšeru plivající zlaté mušky nebo řídíte malou ponorku.

Foto: Sony PlayStation

Ukázka ze hry Start the Party!™ Save the World

V prvním díle jste svému soupeři mohli škodit přehráním jeho jména nebo pomalováním jeho obličeje, v druhém škodíte přímo ve hře pohybováním cíle pomocí doplňkového ovladače DualShock. Novinek je však výrazně více, jako třeba lepší grafika, více plastická a realistická hra nebo třeba možnost hraní všech čtyř hráčů najednou, ale to jen v případě, že máte více pohybových ovladačů pohromadě.

Foto: Sony PlayStation

Ukázka ze hry Start the Party!™ Save the World

Najdeme zde však i malé zklamání, protože nelze hrát ve více jak čtyřech hráčích, pokud tedy máte vícečlennou rodinu či větší počet přátel na party, musíte se střídat. Jinak je Start the Party! Save the World nápaditou hrou, která děti zabaví pohybem na hodiny a může být dobrým startovním prvkem na odpolední party teenagerů i dospělých.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám