Hlavní obsah

Mladík utratil 300 tisíc korun za virtuální meč do hry Age of Wulin

Novinky, zgl, mif

Vášeň některých hráčů nezná meze. Zatímco někteří jedinci by si za 300 tisíc korun pořídili nové auto, jistý čínský mladík neváhal tuto sumu utratit v aukci za virtuální meč do hry Age of Wulin. Upozornil na to server Slashgear.

Článek

On-line Hra Age of Wulin je věnována bojovým uměním z doby samurajů. Právě v zápasech by měl podle tvůrců získat hráč díky virtuálnímu meči velkou převahu nad protihráči.

Svůj meč si zatím výherce aukce nemůže užít, protože hra nebyla ještě spuštěna. Kochat se tak může jen originálním zarámovaným certifikátem.

Foto: G-Potato

Ukázka ze hry Age of Wulin

Aukce o virtuální předměty do hry se uskutečnila ještě před koncem loňského roku. Kromě virtuálního meče hráči zakoupili například dva virtuální pláště. Jeden za 32 tisíc a druhý za 49 tisíc korun.

V Číně by měla být hra Age of Wulin spuštěna ještě během ledna. V Americe se s jejím uvedením počítá někdy v průběhu jara. Kdy se hra dostane do Evropy, zatím tvůrci neuvedli.

Deset minut hraní za 300 000 Kč

Čínský mladík, který vydražil před koncem roku virtuální meč do hry Age of Wulin, není jediný, kdo utrácí za svou vášeň statisíce korun. Před více než rokem utratil další čínský hráč bezmála 300 tisíc korun za hraní svých oblíbených titulů po dobu deseti minut na obrazovce, která je větší než fotbalové hřiště.

Obří obrazovka s LED podsvícením je umístěna v nákupním centru v Pekingu u stropu. Je 250 metrů dlouhá a 30 metrů široká. Dohromady se tedy rozkládá na 7500 metrech čtverečních.

Tato LED obrazovka je největším displejem v Asii a v celosvětovém žebříčku jí patří druhé místo. Většinou slouží jako obří reklamní billboard. Na začátku tohoto týdne si ji však pronajal jistý čínský mladík k hraní oblíbených on-line her.

Jednoduše si se svým notebookem sednul na lavičku uprostřed obchodního centra a pomocí bezdrátového připojení začal hrát. Obrazovka je však tak velká, že na celou plochu nemohl ani vidět, proto aktivně hrál jen na části.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám