Hlavní obsah

Assassin's Creed Revelations: herní událost roku je tu

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychází fantastické třetí pokračování veleúspěšné hry Assassin's Creed s podtitulem Revelations. Hlavní hrdina Ezio Auditore da Firenza se tentokrát vydává do Turecka, kde bojuje proti sílící skupině templářů. V ruce máte nový arzenál zbraní, vyrobit si můžete až 300 druhů bomb a při pohybu po městech vám pomůže nový hookblade. To vše v mystické době křížových výprav s velmi propracovanou grafikou.

Článek

Herní série Assassin's Creed má širokou základnu fanoušků a není proto divu, že se proslavil už první díl této hry vydaný vývojáři Ubisoft už v roce 2007. Hry mají po dějové stránce za sebou sérii knih, které vydal historik Oliver Bowden, a pojednávají o představitelích hnutí asasínů, které od roku 1080 existovalo asi dvě století, až do vyvraždění Mongoly.

Třetí plnohodnotné pokračování s názvem Assassin's Creed Revelations začíná pro neznalé předešlých dílů poněkud zmateně. Rychle proplouváte od minulosti do současnosti a v podstatě si uvědomujete, že žijete ve virtuální realitě. Sice tak ze začátku přesně nevíte, kde jste, ani kdo ve skutečnosti jste, ale jedno je jisté, jako Ezio Auditore da Firenza se nyní musíte pokusit dostat ze zajetí, respektive už pouze utéct.

To je příležitost naučit se nové ovládání, šplhání po stěnách, skákání obřími skoky, ovládání zbraní a chvatů tak, že si připadáte jako v akčním filmu, to vše pod rouškou historického příkrovu s nadpřirozeně nesmrtelným a hyperfunkčním ohebným tělem. Osvojit si svou postavu není těžké, po pár pádech do digitálních temných hlubin se naučíte vžít se do svého hrdiny, který má sice již mnoho šedin a hluboké vrásky, ale stále dokáže zlikvidovat komando zbrojnošů během minuty.

Následuje první úroveň, kde se dozvídáte o cíli celé hry. Potřebujete najít ztracenou knihovnu cechu zabijáků, která je ukryta kdesi na Východě. Než se ale lodí vydáte do dálného Turecka, bývalé Konstantinopole, musíte se naučit používat novou funkci Eagle Vision. Ta vám nejen prozradí, kde se co šustne, ale pomůže vám i zabít větší početnější skupinku vojáků a samozřejmě po strhující jízdě s povozem koní nakonec zabít jednoho ze svých velkých nepřátel.

V Konstantinopoli se hned po příjezdu setkáte s novým přítelem, jenž vás naučí používat velmi důmyslně navržený hookblade, rukávec s železem. Ten vám pomůže lézt po stěnách, při skákání po střechách umožní zachycení za okapy, převalení se přes nepřítele při běhu, lze využít jako bodná či sečná zbraň. Vrcholem testu dovedností s hookblade je vylézt na nejvyšší věž města s překrásným výhledem.

Dále se vydáváte prozkoumat hlubiny stroje Animus, což je nezbytné k odhalení dalších kroků ve hře. Získáte tím rozřešení záhady halící Desmondovu minulost a dozvíte se také, co se na vás chystá. Samozřejmě to nebude lehká cesta, budou padat hlavy, propichovat se těla a stříkat krev. To vše velmi efektně jako v těch nejlepších hollywoodských akčních filmech.

Jednoduše řečeno, hra je sice poměrně komplikovaná, čemuž nepřispívá ani absence českých titulků a poměrně komplikované dialogy mnoha postav, ale výsledné propojení s filmovými proloženími dělá ze hry velmi poutavou podívanou, od které se budete jen těžko odtrhávat. Trochu to kazí i neustálé potvrzování úkolů a místy opravdu zanedbaná grafika, která kontrastuje s občasně naprosto dokonalými animacemi.

Bonusem pro hráče je hra v síti, která je obohacena o nové mody, postavy, mapy i zbraně. Samozřejmě můžete vlastní zbraně a mapy i vytvářet. Na testované herní konzoli pro PlayStation 3 je zdarma i první verze hry Assassin's Creed.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám