Hlavní obsah

Milióny kreditek v ohrožení, hackeři napadli největšího distributora her

Novinky, mif

Společnost Valve ve čtvrtek rozeslala svým klientům hromadný e-mail, ve kterém přiznává, že se minulý týden stala obětí útoku hackerů. Těm se podařilo dostat až do internetové databáze, která obsahuje citlivé údaje a osobní záznamy zákazníků. Valve je největším distributorem videoher na světě, její on-line služby používá 35 miliónů lidí z celého světa, napsal server BBC.

Článek

Podle zástupců firmy zatím není jasné, jaká konkrétní data útočníci odcizili. Jednat se však může o e-mailové adresy, přihlašovací hesla, záznamy o nákupech a dokonce i o čísla platebních karet. Přestože data byla zašifrována, Valve nedokáže zaručit, že nebudou zneužita.

V současnosti však není evidován žádný případ, kdy by k zneužití došlo. Zástupci firmy přesto doporučují z preventivních důvodů změnit svá přístupová hesla do herní on-line služby Steam a důsledně sledovat transakce na jejich bankovních účtech.

Podle neoficiálních informací se odhaduje, že společnost Valve ovládá 50 až 70 procent trhu. Problémy s hackery nemá největší distributor her poprvé, v minulosti se podařilo útočníkům proniknout na firemní servery, kde získali rozpracovanou verzi titulu Half-Life 2. Tehdy však nemohl být poškozen žádný zákazník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám