Hlavní obsah

Hráči počítačových her mohou reprezentovat Česko na turnaji v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hráči počítačových her mají možnost reprezentovat Českou republiku na osmém ročníku turnaje Electronic Sports World Cup (zkráceně ESWC), který je považován za mistrovství světa v počítačových hrách a bude se konat v říjnu v Paříži. Celková finanční odměna pro hráče bude v přepočtu činit téměř čtyři milióny korun. Uvedl to Martin Liberský, generální manažer internetového portálu Grunex.com, který získal licenci na tento turnaj.

Článek

"ESWC patří mezi dva nejprestižnější světové turnaje v počítačových hrách. Před českými hráči tak stojí nová výzva - zvítězit v kvalifikačních utkáních a následně reprezentovat ČR na světovém grandfinále v Paříži," vysvětlil Liberský.

Každou sobotu, až do 17. září, se na portálu Grunex.com uskuteční pět kvalifikačních turnajů. Účastníci budou hrát oblíbenou strategickou hru StarCraft 2 a nejznámější fotbalový simulátor FIFA 11 na herní konzoli PlayStation 3.

"Osm nejlepších z každého online turnaje postoupí do offline finále, které proběhne 28. září v pražské počítačové herně BattleZone. Absolutní vítězové v obou kvalifikačních hrách budou mít zajištěnou účast na pařížském grandfinále ESWC, včetně letenky a ubytování se stravou," dodal Liberský.

Grandfinále turnaje ESWC se bude konat v rámci největšího francouzského herního festivalu Paris Games Week od 21. do 25. října v pařížském Porte de Versailles. Hrát se bude na ploše 6000 metrů čtverečních. Organizátoři očekávají velkou podporu diváků - u hlavní herní arény je připravena tribuna pro 1500 fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám