Hlavní obsah

Sony nestihne uvést v Evropě novou konzoli PlayStation Vita před Vánocemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští generace přenosné herní konzole od Sony, PlayStation Vita, se na vánoční trhy v Evropě a USA nedostane. Manažeři podniku ve čtvrtek uvedli, že se konzole začne na konci roku prodávat v Japonsku a na začátku příštího roku v USA a Evropě.

Článek

Předvánoční prodej je přitom pro výrobce herních zařízení rozhodující sezonou. A mezi ekonomy se očekávalo, že přístroj bude o Vánocích k dostání už po celém světě. Sony původně slibovala, že vstup na světové trhy rozfázuje v další části roku.

Analytik tokijské Daiwa Securities Capital Markets označil načasování prodeje a promarnění Vánoc za vážný nezdar. Připomněl, že v sezoně před koncem roku vytváří prodej konzolí polovinu ročních tržeb.

Sony neoznačila načasování prodeje jako odklad. Uvedla pouze, že chce být připravena se solidní nabídkou herních titulů v době, kdy hardware půjde prvně do prodeje. Přesná data podnik neuvedl, proto si analytici nejsou jisti ani tím, zda Sony stihne vánoční sezonu alespoň v Japonsku.

O snížení chystané ceny Sony neuvažuje, přestože rival Nintendo minulý týden zlevnil své konzole 3DS. Přitom tak učinil ani ne půl roku po jejím uvedení na trh.

PlayStation Vita bude stát v USA 249 dolarů a v Japonsku 24 980 jenů, a to ve verzi pouze s Wi-Fi. Verze s mobilními službami bude stát 299 dolarů a 29 980 jenů. 3DS od Nintenda po slevě bude od příštího čtvrtka stát v Japonsku 15 000 jenů místo 25 000. A cena pro americký trh se sníží na 169,99 dolaru z 249,99 dolaru.

Zanícené hráče zřejmě pomalé spouštění prodeje očekávané konzole nenadchne, v odvětví herního hardwaru je to ale běžný jev. Vstup domácí konzole PlayStation 3 odkládala Sony dvakrát, připomněla agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám