Hlavní obsah

Zastřel si svého Usámu, láká nová počítačová hra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ne týden od zásahu speciálního amerického komanda ve vile nejhledanějšího muže světa Usámy bin Ládina v Pákistánu spatřila světlo světa nová počítačová hra, která by se dala s nadsázkou nazvat „Zastřel si svého Usámu.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Počítačová hra - zabití UsámyVideo: Reuters

 
Článek

Hra, kterou si můžete zahrát po internetu, láká hráče k tomu, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké to je být členem elitní vojenské jednotky. Ve hře můžete podnikat virtuální nájezdy na vilu šéfa Al-kájdy v Pákistánu a zabíjet Usámu znovu a znovu pouhým kliknutím myši.

Epizoda 107: Smrt Usámy bin Ládina, jak se hra jmenuje, je výtvorem kreativního myšlení herních vývojářů z newyorského studia Kuma Game, které hru zveřejnilo necelý týden po zabití nejhledanějšího teroristy světa.

Hráči mají ve hře pět minut na to, aby se propletli bludištěm chodeb a místností, překonali zamčené dveře a nastražené plynové lahve, které sem tam vybuchují. Během limitu musí samozřejmě stihnout i to nejdůležitější, tedy zastřelit šéfa teroristů.

Virtuální člen speciálního komanda musí poté tělo mrtvého bin Ládina odnést na určené místo, posbírat důležitá data o Al-kájdě a zničit sestřelený americký vrtulník.

Hra ale také nabízí možnost přidat se na stranu teroristů a vůdce organizace chránit. Epizoda 107: Smrt Usámy bin Ládina je posledním dílem série KumaWar, která zachycuje skutečné vojenské mise. Jednou z nich je například i svržení bývalého iráckého diktátora Saddáma Husajna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám