Hlavní obsah

Hra SOCOM Special Forces: Velitelem zásahové jednotky jako ve filmu

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Výhradně na herní konzoli Sony PlayStation 3 vychází čtvrté pokračování hry SOCOM, tentokrát s podtitulem Special Forces. V ní se stáváte velitelem pětičlenné jednotky speciálních sil a jako v hollywoodském filmu bojujete proti zločincům. Hra ovládaná pomocí pohybového ovladače PlayStation Move nabízí i stereoskopické 3D zobrazení pro dech beroucí zážitek z akce.

Článek

Studio Zipper Interactive si dalo na hře SOCOM, jejíž první díl spatřil světlo světa v roce 2002, velmi záležet a je to poznat už od prvního spuštění. Jako Cullen Gray se ocitáte v Asii, kde z pohledu třetí osoby velíte až pětičlenné skupině speciálních sil, která vám pomáhá plnit úkoly ve městě nejen v oblasti průmyslové zóny. Ve čtrnácti misích bráníte své pozice i útočíte na nepřátele. Speciální jsou pak čtyři kola, kde musíte pracovat v maximálním utajení.

Normálně by byla tato hra jen další střílečkou, kde plníte zadané úkoly a zabít vás je pro soupeře nelehký úkol. SOCOM: Special Forces ale využívá schopnosti ovladače PlayStation Move, který hře přidává na hratelnosti a zábavě. Po kalibraci ovladače se vám do ruky dostávají zbraně jako AK-47 nebo M-16, dokonce i s laserovým zaměřovačem. Zprvu se učíte krýt se, utíkat, nabíjet, mířit, ale po chvíli už začíná tolik očekávaná čistka nebo dokonce boj proti tankům, na které musíte navést vzdušnou pomoc.

Graficky je SOCOM velmi povedený a do jisté míry se přibližuje dokonalé hře Killzone 3. Ve filmových scénách byly dokonce použity hollywoodské efekty. Majitelé kompatibilních 3D televizorů si toto vše mohou vychutnat ve 3D. Nouze není ani o dobrou hudbu. Soundtrack s devatenácti skladbami ke hře složil Bear McCreary, jenž je autorem hudby veleúspěšného seriálu Battlestar Galactica.

Hra je primárně určena pro jednoho hráče, ale v multiplayeru ji může hrát najednou až 32 členů. Vybrat si můžete mezi čtyřmi režimy - Suppression, Last Defence, Uplink a Bomb Squad v devíti mapách, které vás pasují od ochránce až po zneškodňovače bomb. Je zde i možnost skupinového hraní podle náhodných scénářů na šesti mapách. Podporovaný Wireless Headset vám pak pomůže v komunikaci mezi spoluhráči a v lepším domlouvání se na nepřítele.

Ač se to může zdát snadné, ubránit se a útočit proti protivníkovi nemusí být vždy tak lehké. Rozhodně není nouze o poutavé scény, reálné zábavné hraní a dobrý zvuk. K dokonalosti však hře trochu chybí.

Hodnocení: 8/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám