Hlavní obsah

MotorStorm Apocalypse: adrenalinové závody uprostřed zemětřesení

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychází čtvrté pokračování úspěšné série akčně závodní hry MotorStorm pro konzoli Sony PlayStation 3, nazvané MotorStorm Apocalypse. Tentokrát se jako závodník ocitáte ve vylidněném městě zmítaném zemětřesením, v němž závodíte proti podobným bláznům v závodním autě, náklaďáku, čtyřkolce nebo dokonce na motorce. Do uší vám duní svižná hudba a město i trať se vám před očima mění ve vteřině k nepoznání. Dokonce i ve 3D.

Článek

MotorStorm Apocalypse je dlouho očekávané čtvrté pokračování závodní hry, která byla poprvé vydána v roce 2006 výhradně pro konzoli Sony PlayStation. Tak je tomu i nyní, ale poprvé s možností užít si šílený závod ve stereoskopickém 3D, pokud na to máte uzpůsobenou televizi a na očích příslušné brýle. Samozřejmě zůstává i 2D zobrazení.

Po dílech zasvěcených jen poušti, džungli nebo arktické zimě se tentokrát ocitáme ve městě The City. Jste závodník, jeden z mála šílenců, který zůstal ve městě na americkém pobřeží zasaženém silným zemětřesením. Proti sobě máte stejně šílené a ostřílené závodníky, jejichž stroje jsou stejně výkonné jako ten váš.

Jednoduchou komiksovou animací proložené jednotlivé závody vás vždy kvalifikují do dalších kol, proto se musíte vždy umístit co nejlépe, ideálně vyhrát trofej. V každém kole máte přidělen jiný stroj. Začíná to malým třídveřovým nenápadným vozítkem, postupujete přes sportovní žihadlo až ke čtyřkolce nebo dokonce nejnáročnější motorce. Na výběr je až 13 kategorií.

V celé hře není moc nad čím přemýšlet, máte v ruce vibrace přenášející DualShock, šlápnete na plyn, rozduní se příhodná drum'n'bassová hudba a vy se jen nestačíte divit co se na dráze děje. Za dvě nebo tři kola se musíte poprat nejen se soupeři, kteří na vás střílí kulometem nebo raketami, snaží se do vás narazit nebo jinak zničit, ale perete se i se změnou trasy způsobenou otřesy nebo následnými destrukčními vlivy na město. Před očima se tak propadá most, padá budova nebo se třeba rozboří tunel.

Nebyla by to taková zábava bez možnosti náhlého dočasného zrychlení jakéhokoliv stroje, kterým můžete i přehřát motor, možnosti srazit cokoliv v cestě, včetně diváků i schopností upravit si vůz podle vlastní nálady.

Jednoduše řečeno je to výborná relaxační záležitost navozující skvělou atmosféru. Hra je primárně určena pro jednoho hráče, ale zahrát se dá až ve čtyřech na jedné obrazovce nebo až v šestnácti po síti. Přes on-line PlayStation Store se dají navíc dokupovat upravené vozy, součástky nebo další grafika.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám