Hlavní obsah

Češi na mistrovství světa ve virtuálním fotbale nepojedou, vyřadili je Poláci

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští reprezentanti nebudou hájit naši republiku na mistrovství světa ve fotbale na televizní konzoli Sony PlayStation 3 - FIFA Interactive World Cup (FIWC). V zápase o postup na finálový turnaj MS do Londýna se utkal tuzemský hráč Michal Pojer s polským reprezentantem Patrikem Urbankem. Pojer nakonec skončil druhý a na mistrovství světa tak pojede Urbanek.

Článek

"Více než 300 hráčů bylo rozděleno do skupin po čtyřech, kde každý hrál s každým vyřazovacím způsobem, a následně do další fáze postupovalo 64 nejlepších, vyhodnocených oficiálním FIWC programem dle počtu bodů a skóre. Z následujících čtyřek bylo po dalších adrenalinových zápasech vybráno 15 nejlepších pro play-off, které doplnil vítěz maďarské kvalifikace," uvedl Petr Prošek ze společnosti Electronic Arts.

"Vítězem celodenního klání se stal polský borec Patrik Urbanek, který musel postupně porazit 10 protivníků a postoupil přímo na finálový turnaj MS do Londýna. Tam se utká s ostatními vítězi regionálních kvalifikací o pomyslný Zlatý míč pro nejlepšího virtuálního fotbalistu světa," dodal Prošek.

„FIWC je ve světě extrémně populární akcí, vítěz je totiž vyhlášen na oficiálním galavečeru FIFA a kromě titulu mistra světa tak získá i možnost setkat se s fotbalovými superhvězdami jako jsou Messi, Ronaldo, Kaká či Rooney. Titul převezme z rukou Seppa Blattera, prezidenta FIFA,“ uvedl Tamáš Kováts z realizačního týmu FIWC.

FIFA 11 pod drobnohledem

Proti předchozím verzím prodělala FIFA 11 několik obřích změn. Především grafika se pohnula mílovými kroky – pohyby hráčů jsou velice plynulé a věrohodné. Bohužel diváci na pódiu jsou stále jen „placky“.

Zajímavá je funkce Game Face, která umožňuje vytvořit ve hře vlastního dvojníka s reálnou podobou. S takto vytvořenou postavou je pak možné hrát všechny herní módy a rozvíjet její schopnosti. Výsledky jednotlivých hráčů je pak možné porovnávat on-line.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám