Hlavní obsah

Real Racing 2: strhující automobilové honičky s výbornou grafikou

Novinky, Roman Zavřel

V internetovém obchodě iTunes App Store většina her zažije svých pět minut slávy na horních příčkách nejpopulárnějších aplikací a následně se propadne hluboko do své kategorie. Her, které i několik měsíců po vydání kralují nejoblíbenějším aplikacím, je jako šafránu. Jednou z nich je Real Racing 2 a jeho starší sourozenec Real Racing.

Článek

Závodní hra Real Racing 2 na první pohled zaujme strhující grafikou, kterou si můžete užít na chytrém telefonu iPhone, multimediálním přehrávači iPod touch i na počítačovém tabletu iPad. Nově je pro majitele iPadu druhé generace dostupná také speciální verze označená Real Racing 2 HD, která využije maximum výkonu tohoto zařízení.

Po grafické stránce budete hledat konkurenta v App Store jen hodně těžko. Kromě detailně zpracovaného automobilu a trati se dočkáte také interaktivního a kvalitně vykresleného okolí. Jedinou chybou je pro některé hráče fakt, že se vozidla při bližším zkoumání jakoby mírně vznášejí nad tratí, což je však jen subjektivní názor skupiny hráčů.

Foto: Novinky

Real Racing 2

Hra Real Racing 2 nabízí 30 detailně zpracovaných automobilů včetně modelů jako je například Ford GT 2005, Lotus, nebo závodně upravený Nissan GT-R. Všechna auta nabízejí unikátní jízdní vlastnosti, díky kterým si hru ještě více užijete.

Prohánět se můžete na 15 rozdílných tratích, z nichž každá zapadá do jiného prostředí a nabízí také rozdílné počasí a čas závodu, který značně ovlivňuje viditelnost. Díky celkovému počtu 44 různých podniků je herní doba okolo devíti hodin, což je na iOS platformu velmi dobrý čas. Motivací k co nejlepším výsledkům jsou peníze, které dostáváte za jednotlivá umístění a můžete za ně nakupovat nebo vylepšovat auta.

Jako na skutečných závodech

Hra má široké možnosti nastavení. Začátečníci například uvítají možnost zapnutí pomocných funkcí, jako jsou stabilizace, automatické brzdění, zamezení smyku a další věci, které ze hry udělají arkádu. V momentě, kdy se cítíte jako opravdový závodník, není problém veškeré funkce vypnout, to už se však musíte začít snažit, protože Real Racing 2, jak již název napovídá, je při deaktivaci všech pomocníků opravdu náročnou hrou.

V nejnáročnějším režimu nezbývá, než trpělivě vyčkávat za zadním nárazníkem soupeře až do chvíle, než udělá chybu a pustí vás před sebe – tedy stejně jako ve skutečných závodech.

Foto: Novinky

Real Racing 2

Díky skvělé grafice, širokým možnostem nastavení a povedené ovladatelnosti, která téměř dokonale simuluje jízdu skutečným závodním vozem, patří Real Racing 2 k nejlepším automobilovým simulátorům současnosti. Možnost nakupování nových aut a odemykání tratí motivuje k lepším výsledkům a dokáže upoutat natolik, abyste se ke hře vraceli i po několika týdnech.

Hru Real Racing 2 je možné stahovat v internetovém obchodě iTunes App Store za 5,5 eur (140 Kč). Verze s přídomkem HD pak vyjde na 8 eur, tedy 200 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám