Hlavní obsah

Test Drive Unlimited 2: Život závodníka na Ibize není vždy med

Novinky, jky

Myšlenka toho, že jste profesionální automobilový závodník, který žije na Ibize, je určitě neodolatelná. Propracovaný multiplayer, který vám umožní setkávat se se všemi soupeři v online soubojích je velké lákadlo. Trocha Sims příměsi v podobě kupování nemovitostí a jejich "tuningu" zní pak zcela famózně. Jenže k úplné radosti by to ještě vše muselo fungovat tak, jak má.

Článek

Hned na začátku hry jste uveden do příběhu klasickým videem. Jste vyhozen svým zaměstnavatelem, pro kterého jste pracoval jako šofér, za to, že jste usnul. Obratem však dostanete šanci dělat to, co chcete. Bohatá dívka vám nabídne, že když ji včas dovezete na důležitou akci, tak vás dostane do speciální série závodů, které dominují ostrovní Ibize.

Hru jsme testovali na X-Box 360, a tak není řeč o tom, že bychom měli nějaké slabé železo. To máme všichni stejné. Přesto však grafika nekoresponduje s nejpokrokovějšími hrami dnešních dnů. Ačkoli jsou lokality krásně propracované a komplexní, postavy nejsou vykreslené naopak ani trochu hezky. Namluvení je pak podobně podprůměrné jako polský dabing devadesátých let minulého století a dějová videa nudná jako novodobé silvestrovské estrády.

Šance vše zlepšit

Abychom však jen nepomlouvali, TDU 2 vám dává výjimečnou šanci projet si Ibizu skrz naskrz, omezeni nikterak moc nejste. Kupování aut a jejich vylepšování v garáži je pak příjemnou samozřejmostí. Vybavování vašeho vlastního domu je pak už pro závodní hru netypické, avšak nápadité. Jenže i to bohužel často provázejí bugy. Hra nám sice "spadla" jen dvakrát za tři herní dny, ale přece. Právě během vybavování domu. Pod taktovkou Atari nevznikla hra špatná, jen trochu nedoladěná.

Co se jednoznačně povedlo, to jsou změny počasí během hry. Působí přirozeně a jsou hezké i pro oko. Noční závodění na Ibize pak také patří mezi ty příjemnější momenty. Ve zkratce, dá se říci, že komu se líbil první díl hry, bude nadšený i z pokračování. Rychlé odladění chybového multiplayeru je však nezbytností pro to, aby mohla být hra hodnocena výrazně kladněji. Snad přijde update co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám