Hlavní obsah

EA Sports Active 2 pro Kinect: pot, slzy, vztek

Novinky, Jakub Kynčl

S příchodem ovládacího zařízení Kinect se vyrojila obrovská hromada her, které pohybový senzor ke svému fungování plně využívají. EA Sports Active 2 je jednou z nich. Bez Kinectu si tuto gamesu na X-Boxu 360 nezahrajete. Ano, je k dispozici i na PS3 a Wii, ale my se dnes pořádně podíváme na verzi využívající pohybový detektor Kinect.

Článek

Tím, že si koupíte EA Sports Active 2 automaticky nezhubnete a nezískáte svaly. K tomu budete potřebovat stejnou dávku trpělivosti a odhodlání, jako když chodíte do přilehlého fitness centra.

Výhodou je to, že nemusíte chodit pryč ze svého domova a pokud je stud vaším hlavním identifikátorem, oceníte, že jste při cvičení sami. Navíc můžete své výkony sledovat on-line a monitorovat tak, jak se zlepšujete, či zda jste se nezačali mírně flákat.

Prostor, prostor, prostor

Základním požadavkem pro kvalitní fungování této hry je dostatek volného prostoru před televizí. Ne, teď se nebavíme o standardních 150 až 180 centimetrech, které jsou nutné ke slušnému zážitku u většiny her pro Kinect. Potřebujete bez nadsázky 200 či ještě lépe 220-240 centimetrů pro zcela pohodlný provoz. Nevěřte reklamním obrázkům, kde je hráč stěží metr až metr a půl od senzoru, takto to jednoduše vůbec nefunguje.

Senzor pak funguje nejlépe ve výšce okolo 100 až 150 centimetrů. Pokud to nedodržíte, tak počítejte s tím, že budete muset dělat některé cviky víckrát než je nutné, protože vás jednoduše senzor nebude snímat tak, jak je potřebné. A věřte nám, že když do toho investuje vlastní energii a pot, tak to naštve.

Jako při opravdovém cvičení, je jen na vás, jakou cestu zvolíte. Hra se vás na začátku bude vyptávat na váš zdravotní stav či vaše cíle. Na výběr máte z přednastavených programů či si vytváříte své vlastní sestavy specializované na určité partie. Skvělé je, že jsou jednotlivá cvičení tematická a je tedy jen na vás, zda máte chuť opravdu cvičit, protahovat se, či si jen užívat jogging po stezkách v přírodě (ne, horský či mořský vzduch nejsou v ceně).

Nejde o zábavu, jde o trénink

Pokud spoléháte na to, že se dají některá cvičení ošálit, tak ano, máte pravdu. Ne ve všech vás senzor sleduje bezchybně a vy se tak můžete pěkně postaru ulejvat. Podvádíte však zejména sami sebe a svou peněženku. Vždyť za tento počin zaplatíte ve všech obchodech přes 2000 korun.

Kupte si jej tedy jen v případě, že máte opravdu zájem něco se svým tělem dělat, tohle není zábavná hra, u které byste trávili večery s úsměvem od ucha k uchu. Naopak, většinu času budete mít ve tváři křečovitý výraz.

Praktické doplňky v ceně

Aby se vám něco nestalo, tak EA dodávají ke hře i speciální bezdrátový senzor na ruku, který snímá váš tep a ukazuje vám tak, na kolik se vám podařilo vaše tělo rozhýbat, či zda se příliš nepřepínáte. Doplňkovou nutností je i cvičící guma, která vám dává potřebný odpor při některých cvičeních.

A pokud to myslíte s posilováním skutečně vážně, pořiďte si i činky. Do systému si pak můžete jednoduše zadat, že cvičíte se závažím určité hmotnosti.

Takže honem vystěhovat gauč a nedomlouvat si žádné velké aktivity na den poté. Pokud jinak necvičíte, tak vám bude další den cokoliv jiného než pomalá chůze dělat potíže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám