Hlavní obsah

Sony bude s novou kapesní konzolí konkurovat Applu a Nintendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská firma Sony představila nové přenosné herní zařízení, první s bezdrátovým připojením na mobilní sítě třetí generace. Podnik ve čtvrtek uvedl, že přístroj půjde do prodeje před koncem roku. Sony se tak snaží uspět v konkurenci rivalů Nintendo a Apple.

Článek

Přístroj s krycím jménem NGP (z anglických slov příští generace přenosných zařízení) bude mít dotykový displej s úhlopříčkou 12,7 centimetru. Zařízení má i senzor pohybu. Podle analytiků bude rozhodující cena přístroje, firma ji ale odmítla uvést.

Foto: Novinky

Sony NGP

Protože mobil iPhone od Applu připravuje výrobce kapesních herních zařízení o část trhu, Sony i Nintendo hledají cesty, jak se prosadit. Sony představila NGP ve stejný den, jako Nintendo výsledky hospodaření.

Foto: Novinky

Sony NGP

Nintendo se příští měsíc chystá uvést na trh konzoli DS, rozšířenou o trojrozměrný obraz. 3DS se bude prodávat za 25 000 jenů (5320 Kč) a podle analytiků bude pro Sony příznivé, pokud bude cena jejího přístroje nižší.

Foto: Novinky

Sony NGP

Ukázka NGP oživí na finančním trhu spekulace, že Sony pracuje na vývoji svého chytrého telefonu s možnostmi herní konzole. Do konce letošního roku se také chystá zpřístupnit hry pro PlayStation s operačním systémem Android od Googlu.

Foto: Novinky

Sony NGP

Provozní zisk Nintenda za říjen až prosinec klesl o 46 procent na 104,6 miliardy jenů. Analytici přitom očekávali výsledek vyšší, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám