Hlavní obsah

Milióny lidí si stáhly hru, kterou naprogramoval teprve čtrnáctiletý chlapec

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Robertovi Nayovi z amerického Utahu je teprve 14 let. I tak se nezapomenutelně zapsal do světa velkých programátorů. Jeho zábavnou hru pro chytré mobilní telefony si totiž z internetu stáhly již milióny lidí. Upozornil na to server Now Public.

Článek

Populární hra Bubble Ball má velice jednoduchý princip – dostat kuličku do cíle pomocí různých předmětů, které máme v jednotlivých kolech k dispozici. Přitom je nutné se řídit základními fyzikálními zákony.

Hru je možné stahovat z elektronického obchodu App Store pro iPhone nebo iPod Touch. Zde se objevila 29. prosince, přičemž pouhých 14 dní jí stačilo k tomu, aby se objevila mezi nejpopulárnějšími aplikacemi vůbec.

Foto: Novinky

Hra Bubble Ball

A v této chvíli začala její popularita stoupat doslova raketovým tempem. Jen za první den, co se dostala do žebříčku populárních aplikací, si jí z App Storu stáhlo 400 tisíc lidí.

Bubble Ball je aktuálně k dispozici kromě přístrojů od Applu také pro chytré telefony s operačním systémem Android. Dohromady si podle odhadů serveru Now Public hru čtrnáctiletého mladíka stáhly až do dneška minimálně dva milióny lidí.

Hru naprogramoval za měsíc

Robertovi pomáhají s propagací hry a registrací do obchodů jeho rodiče. Hru ale vytvořil zcela sám. Napsání přibližně čtyř tisíc řádků kódu mu prý trvalo měsíc. „Pracoval jsem na hře asi 30 dní, vždy pár hodin denně,“ řekl Robert Nay.

„Z popularity hry mám velikou radost. Již nyní pracuji na druhé verzi, takže fanoušci se mají rozhodně na co těšit,“ prozradil čtrnáctiletý mladík s tím, že jednou by se chtěl živit jako profesionální programátor her.

Reklama

Výběr článků

Načítám