Hlavní obsah

Videohra LittleBigPlanet 2: až dva milióny her v jedné

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Do prodeje se dostává další pokračování hry LittleBigPlanet 2 (MaláVelkáPlaneta 2) určené výhradně pro herní konzoli Sony PlayStation 3. Hra je úspěšnou kombinací plošinové hry, kdy jeden až čtyři hráči plní stanovený úkol, a tvořivého nástroje s možností vytvořit si vlastní hru a sdílet ji s ostatními. Hlavní postavička Sackboy, podobající se Kukymu, má v padesáti kolech pomoci Larry Da Vincimu. Tím však možnosti hry zdaleka nekončí.

Článek

"Do druhého dílu jsme přidali mnoho nových funkcí, jako nové vzhledy a schopnosti hlavní postavy Sackboye, nové tvořivé nástroje pro vytváření nových, ještě propracovanějších her, vylepšené možnosti sdílení vytvořených her na internetu, a to vše s jedním cílem. Vytvořit zábavnou hru, platformu pro vytváření her," řekl na veletrhu her E3 Alex Evans a představil tak nové funkce hry, kterou si oblíbily statisíce lidí na celém světě.

LittleBigPlanet 2 není jen klasická plošinovka s padesáti úrovněmi, kde se postavičkou po celé zemi máte snažit pomoci Larry Da Vincimu (hlavního představitele polotajné a poloorganizované skupiny Alliance) zvítězit proti zápornému Negativitronovi.

Hra určená k současnému hraní jednoho až čtyř hráčů ve věku od sedmi let má totiž částečně trojrozměrnou podobu plošinového hraní a tomu jsou uzpůsobena i jednotlivá kola. V nich zavzpomínáte na staré dobré hry z osmdesátých a devadesátých let, takže vás čekají hvězdné střílečky, skákání ve stylu Mario Bros, závody autíček, logické levely a další desítky nápaditých záludností v prostorovějším podání. Ke všemu vám pomůže první kolo, které vás obrazovkami provede a naučí správnému zacházení.

Velké plus hry je sama hlavní postava Sackboy - postavička podobná medvídkovi Mr. Beana nebo Kukymu. Ten je na úvod zcela neutrální a nevýrazný, dokud neobjevíte možnost změny jeho vzhledu, neuděláte z něho blonďatou holčičku nebo kluka z ulice. Určit mu jednoduše můžete i výraz. Ovládat svou postavu můžete jak skrze bezdrátový DualShock 3, tak nový pohybový ovladač Move. V obou případech hra reaguje na pohyb ovladače a dává zpětnou reakci.

Součástí hry je i takzvaný kreativní mód se zcela novým editorem, kdy si hráč může vytvářet nejen vlastní kola, ale v podstatě vlastní hry. Tvůrci z Media Molecule mají za cíl vytvořit obrovskou komunitu lidí, která bude své hry sdílet mezi sebou navzájem po internetu. Zatím se jim podařilo vytvořit dva milióny kol/her, které jsou hráčům k dispozici.

Hra, určená výhradně pro konzoli PlayStation 3, má výbornou hratelnost, avšak podle prvních kol je spíše určena pro děti, či trochu nostalgické zavzpomínání na staré dobré časy. Dospělé po chvíli nejspíš omrzí, děti u ní mohou díky rozsáhlosti strávit třeba i roky. Malou překážkou jim bude, že je celá v angličtině.

Hodnocení: 8/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám