Hlavní obsah

Videohra Starfare – vesmírné souboje

Novinky, Radovan Blažek

Kvalitní real-time strategií už dnes moc není, zvláště pak mezi hrami zdarma. Když se tedy nějaká objeví, nesmíme být v jejím posuzování až tak přísní.

Článek

Zvláště když se ze začátku tváří, že má základy žánru v malíčku: dobře se ovládá a i při největší skrumáži vypadá na obrazovce všechno přehledně. A i pokud jste naposledy hráli Dune 2, nebudete příliš tápat, co zde máte dělat. Jako obvykle se nejdříve soustředíte na stavbu vlastní základny a nezbytnou těžbu surovin. Mezitím produkujete i jednotky útočného ražení, a jakmile jich máte dost, dáte povel k masovému útoku na nepřátelskou základnu.

A takhle je to pořád dokola. O samotné náplni hry totiž nelze pět takovou chválu jako o jejím engine a rozvržení. Těch pár misí, co zde naleznete, obvykle spočívá jen ve zničení oponenta, takže se stereotyp a z něj plynoucí nuda dostaví docela brzo.

Je to velká škoda, protože hra má velký potenciál. Po jeho vyzkoušení tak nezbývá nic jiného, než doufat, že s některou další verzí se dočkáme i propracovanější náplně.

DOWNLOAD, homepage, 260 MB, 7/10

Reklama

Související články

Videohra Offroad Racers – napříč krajinou

Koho nebaví neustálé kroužení po závodní dráze, tomu určitě přijde vhod menší výlet do přírody. Ať už si osedláte bugatku nebo monster truck, na kochání nebude...

Výběr článků

Načítám