Hlavní obsah

On-line hry: Mezihernové turnaje rostou, vrací se MČR

Novinky, Jakub Trulík

Nový rok se pro hráče česko-slovenské scény zatím vyvíjí velmi slibně. Nejprve je zastihla zpráva o tom, že se bude opět konat oficiální mistrovství v počítačových hrách, a poté zpráva o rozšíření Mezihernových turnajů o další tituly.

Článek

Do seznamu podporovaných titulů se vrací i DotA

Dosud se Mezihernové turnaje společnosti PLAYzone pravidelně pořádaly pouze v akčních titulech Counter-Strike 1.6 a Counter-Strike: Source, přičemž koncem roku se uskutečnily také zkušební soutěže ve virtuálním fotbale EA SPORTS FIFA 11 a blizzardovské strategii StarCraft II: The Wings of Liberty.

Hry se u fanoušků rychle chytly a obě jejich komunity se tak nyní mohou těšit na obměsíční pokračování. Na seznam se také vrací Warcraft 3 mód DotA, jenž se dříve těšil obrovské popularitě, která ale postupně začala upadat. Zda si hra zaslouží návrat, rozhodnou její hráči už 30. ledna, kdy se v ní uskuteční letošní první Mezihernový turnaj.

Počtu zúčastněných soutěžících by mělo prospět také navýšení heren, které se k projektu přidaly. Kromě tradičních partnerů BattleZone, PGCC Velký Špalíček a Nový Smíchov, Cyber Café Babylon, Fragnet, Book Cyber Café, ICGC, K-Net, gHall, SkillZone, NetArena, Internet & Games, Na Pergole, MoonStorm, G-NET, Net-games, INFERNO Cyber Café a CompPost se vrací také bratislavský STORM Games Club, šternberský Ekron Game a nově se připojuje chomutovský Svobycomp s trnavským klubem Archa.

MČR se z Invexu přesouvá k sečské přehradě

V souvislosti s Mezihernovými turnaji byl oznámen také comeback oficiálního MČR, tedy mistrovství České republiky a Slovenska v progamingu, jež dříve probíhalo v rámci Invex Cupu. To se sice přesouvá z obvyklého podzimního Brna na pozdní jaro k sečské přehradě, konkrétně do Kongres hotelu Jezerka na 20. až 22. dubna, ovšem důležité je, že se vůbec po delší odmlce vrací.

Možnost předvést se na něm dostanou hráči Counter-Strike 1.6, Counter-Strikce: Source, FIFA 11, TrackMania, StarCraft 2 a jako promo hra zde bude prezentován Battlefield: Bad Company 2. V týmových hrách se bude možné kvalifikovat výhradně skrze zmíněné Mezihernové turnaje, v single-playerových titulech pak kromě tzv. "MH" proběhne kvalifikace i online na portálu PLAYzone a ve FIFA 11 pak na stránkách EA SPORTS.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám