Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Propel – gravitační hrátky

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimalistická hříčka naplno prověří vaše znalosti fyziky, obzvláště pak působení gravitační síly.

Článek

Na manipulaci s touto základní hybnou silou vesmíru je totiž celá hra postavena. Jednoduchý úkol – dostat malý balónek z jednoho místa na druhé – tak nebudete provádět skrze něj samotný, ale přes ovlivňování okolního světa.

Základem je tedy nastavování speciálních šipek, které mění směr a intenzitu působení gravitační síly. Jejich používání se samozřejmě zřetězuje a počty šipek ve vyšších úrovních narůstají, což ze hry dělá solidně obtížný logický oříšek. Na každém kroku totiž na nebohý balónek číhají nebezpečí, jako je vylétnutí z dráhy do širého kosmu, či mnohem akčnější naporcování ostrými noži.

Každá z pětadvaceti úrovní přináší slušný zápřah pro šedou kůru mozkovou a tomu, kdo takové přemýšlivé zábavě holduje, i slušnou porci povyražení. V přiloženém editoru je pak možno dotvořit si vlastní.

Reklama

Související články

Videohra Cut & Paste – excelentní experiment

Experimentální hry mnohdy zajímavě ukáží nějaký nový směr, ale co se samotného hráčského prožitku týče, bývá to horší. To však rozhodně neplatí o této hře,...

Výběr článků

Načítám