Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: By the Numbers – umění výslechu

Novinky, Radovan Blažek

Příběh odehrávající se v jedné místnosti může být daleko napínavější, než si myslíte. Takový interaktivní výslech podezřelého z únosu dokáže pořádně pocuchat nervy!

Článek

Obskurní nápad situovat celý děj do jedné místnosti není originálním nápadem autorů, ale zadání soutěže pro nezávislé vývojáře. A právě By the Numbers je výhercem posledního ročníku, protože se zhostil tohoto zadání vskutku originálním způsobem.

Půjde zde o vedení výslechu člověka, který by mohl mít něco společného s jedním únosem. Možná se těšíte na různé metody mučení, ale hra setrvává v čistě psychologické rovině, a právě proto je o poznání děsivější. Je neuvěřitelné do jakých detailů jsou vymodelovány obličeje a jak sugestivně působí dabing i temná hudba v pozadí.

Jak asi sami tušíte, herní doba nebude z nejdelších, a tak se bezprostředně po skončení vrhnete na vyslýchání znovu, abyste vše zkusili dovést k jinému výsledku. Jenže chyba lávky, velice brzo zjistíte, že ani tak nezáleží na tom, co a jak říkáte, protože hraní se vždy stočí stejným směrem. Namísto hry se tak jedná spíše o interaktivní film, nicméně prvotní zážitek je opravdu velmi intenzivní.

DOWNLOAD, homepage, 19 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Streemerz – herní parodie

Žánr parodie není mezi počítačovými hrami příliš rozšířen. Proto velice překvapí, když titul, který vypadá jako další obyčejné retro, nebere svůj vzor zas až...

Výběr článků

Načítám