Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Sp. A.I. – pronikáme do systému

Novinky, Radovan Blažek

Her, kdy vizuálně celkem nezajímavý hacking systému zpodobňuje coby dech beroucí fyzický průnik, už tady pár bylo, ale této nesahá žádaná ani po kotníky.

Článek

Zcela bez obalu a hned na úvod si tak můžeme říci, že před sebou máme jeden z těch zřídkavých případů, kdy se volně nabízená hra vyrovná těm komerčně nabízeným a to hned ze dvou hlavních důvodů.

Tím prvním je samozřejmě hratelnost. Ať už kličkujete mezi lasery nebo utíkáte před jinou hrozbou, vždy při tom budete mít pocit totálního napětí. Taková je prakticky celá hra, nenechá vás ani na chvíli vydechnout. Zvláště to pak platí o mezihrách, které rozhodně neurazí žádného milovníka pořádných logických obrázků.

Hodnotit grafickou stránku věci je vždy trochu ošemetné. Hra se samozřejmě nemůže rovnat s posledními výkřiky techniky, leč s tím, co má k dispozici, dokáže předvádět zajímavé věci. Navození perfektní atmosféry je jednou z nich.

Další slova jsou zbytečná. Toto je zkrátka jedna z her, kterou „musíte vidět“, abyste pochopili, jak skvělý vánoční dárek od vývojářské komunity to je.

Reklama

Související články

Videohra Q.U.B.E. – prostorové rébusy

Pro milovníky logických jako stvořená, pro ostatní i tak velice přitažlivá je hra Q.U.B.E., která naplno prověří vaší prostorovou orientaci.

Výběr článků

Načítám