Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Dr. Lutz and The Time Travel Machine – cesta do pravěku

Novinky, Radovan Blažek

Představte si, že byste si měli zabalit na cestu. Nebyl by to ale jen tak obyčejný výlet, nýbrž putování časem zpátky až do pravěku. Z jednoduchého úkonu by se tak stalo docela solidní dobrodružství neboli adventura…

Článek

Zápletka je tedy jasná a ve spojení s poněkud svérázným hrdinou, jakým je potrhlý vědec chystající se na cestu časem, dostane hra tu správnou šťávu v podobě všudypřítomného humoru s lehce černým a cynickým nádechem.

Není to však jediná vlastnost, která mile připomíná dávno zašlé zlaté časy adventur. Je to i celá koncepce ovládání: na první pohled se může zdát množství příkazu pro interakci s okolním světem poněkud matoucí, ale záhy si jej oblíbíte pro jeho sofistikovanost.

A do třetice všeho dobrého tu máme celkovou herní dobu, kterou lze popsat jako nadprůměrnou. Jinými slovy: není to takový ten pokus, kdy někdo objeví editor, vytvoří v něm postavu a tři obrazovky a prohlašuje to za hru. Tento titul si naopak zaslouží čestné místo ve sbírce každého milovníka adventur.

Reklama

Související články

Videohra Glaucoma – oční chirurgie

Mikroskopicky přesné výkony na živém oku a k tomu všemu mnoho věcí okolo, které vás od všeho rozptyluje. Zdá se vám to jako dobrý nápad na hru? Pak pokračujte...

Výběr článků

Načítám