Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Creaky Old Memory – tajemství vzpomínek

Novinky, Radovan Blažek

Snažíte se dostat ze strašidelného opuštěného domu, ale prostředkem vám k tomu nebude vyvražďování zástupů monster, nýbrž poctivé zkoumání vlastní minulosti zachycené na snímcích.

Článek

Asi tak by se dal v jedné větě nastínit příběh celé hry. Musíte projít celou budovu, patro po patře, přičemž výtah se aktivuje zahráním správné kombinace na varhany. Zní to podivně, ale je to tak. A jak onu záhadnou kombinaci zjistit? V daném patře posbíráte všechny fotografie a sestavíte z nich příběh, který asi reprezentují.

Nemyslete si však, že se jedná o zcela nudné skládání puzzle nebo něco podobného. Už jen pochopení toho, co se na fotce nachází, chce hodně umu. Nejedná se totiž o klasickou podobenku, ale spíše jakési zachycení a umělecké ztvárnění vnitřních duševních pochodů.

Výsledkem je, že po většinu hraní jen tápete v temnotě a spíše naslepo zkoušíte, jak jednotlivé snímky patří. Na druhou stranu ale cítíte, že hra po vás vyžaduje maximální účast a zapojení vlastní fantazie. To je něco, co v herní branži potkáváme stále řidčeji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám