Hlavní obsah

Videohra Orfeo – příběh loutny

Novinky, Radovan Blažek

Velmi potěší, když mezi miliony stejných námětů člověk objeví jeden, který se vztahuje ke starým řeckým mýtům. A když jej ještě zpracuje tak, že to takové látce ostudu nedělá, nejednoho to chytne za srdce.

Článek

Pro případ, že byste příběh o Orfeovi a Euridice neznali, vězte, že po její předčasné smrti se mladý umělec vydává do podzemí, aby ji zachránil. Prostředkem k tomu mu je jeho loutna, na kterou umí hrát tak úžasným způsobem, že obměkčí i samotného pána podzemí. Konec však pro něj, stejně jako pro celé lidské pokolení směřuje jen k jedinému možnému rozuzlení.

Celé toto dobrodružství je pro hru ztvárněno především skrze hudbu. Naučíte se tedy ovládat svou virtuální loutnu a posléze s ní vyluzovat libé tóny. U toho si můžete vychutnat opravdu stylové ilustrace i samotnou sílu příběhu.

I když konec přijde velmi brzy, hezký pocit z hraní ještě nějakou dobu přetrvá. Jeden z nejúžasnějších příběhů lidské historie dostal nový kabátek, ve kterém si ostudu rozhodně neutrhne.

DOWNLOAD, homepage, 12 MB, 7/10

Reklama

Související články

Videohra The Balls – čistá destrukce

Máte někdy chuť jen tak prásknout skleničkou nebo jiným kusem kuchyňského vybavení o zem? V této hře máte možnost – ovšem zcela jiným způsobem, než byste...

Výběr článků

Načítám