Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Funny Miners – honba za drahokamem

Novinky, Radovan Blažek

I když je hornictví tvrdá, špinavá a často i nebezpečná práce, v pojetí počítačové hry je to roztomilá relaxační záležitost, u které se může unavit akorát ukazovák vaší pravé ruky.

Článek

Respektive levé, záleží na tom, ve které držíte myš. Ta je totiž to jediné, co ke hraní budete potřebovat. Vašim úkolem bude totiž ovládat jednotlivé horníky – každého zvlášť. Nejdříve je samozřejmě pošlete kutat, ale pracovní nadšení jim moc dlouho nevydrží, a tak se u jejich malinkatých hlav brzy objeví nějaké přání: tu chtějí jíst, odpočívat nebo požadují lepší pracovní vybavení.

Abyste je donutili opět pracovat, musíte jim jejich roztodivná přání splnit. Nejlépe nasměrováním do příslušné budovy. A to je v podstatě celé. Vtip jako obvykle spočívá v tom, že po pár jednoduchých výukových misích se na obrazovce spustí pěkný chaos, který jen s vypětím všech sil budete směrovat k alespoň jakémusi výsledku. Vedle péče o horníky si na svá bedra totiž budete muset naložit i výstavbu obslužných budov a jejich správu.

Je to neuvěřitelné, ale i takhle jednoduchý námět dokáže na dlouhou dobu docela solidně zaujmout. Připočtěte si k tomu ještě grafiku, která je více než hezky vykreslena do nejmenších detailů, a máte před sebou ideálního společníka na deštivý víkend.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám