Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Anna – když selže počítač

Novinky, Radovan Blažek

Opuštěná vesmírná stanice, inteligentní počítač a jeden člověk. I z tak mála se dá stvořit celkem zajímavý herní počin.

Článek

Cílem tohoto osamělého člověka a inteligentního stroje je na odlehlé vesmírné stanici hlídat zemi před útokem mimozemšťanů. Jenže právě v okamžiku očekávané invaze se stroj zhroutí a osud celého lidstva je v rukou jednotlivce.

Nezní to jako příliš originální námět, ale jeho zpracování rozhodně ano. Vše se totiž odehrává v jediné místnosti. Rozbíhá se tak krátká, leč docela hutná adventura, v níž nahozením jednoho počítače zachráníte lidstvo. Pokud se nebudete loudat, čtvrthodinka by na to měla bohatě stačit.

Délku hraní si však lze výrazně prodloužit tím, že si rozhodnete vychutnat intro. Rozhovor člověka a umělé inteligence o zásadních filozofických otázkách přímo rezonuje ozvěnami série Vesmírná odysea od A. C. Clarka. Ne každý něco takového dokáže ocenit, ale srdce znalce zaplesá.

DOWNLOAD, homepage, 3.5 MB, 6/10

Reklama

Související články

Videohra Big City Racer – strhující závody

Závody vytuněných aut přímo v centru největších evropských měst, a to vše ještě s podporou internetového multiplayeru? I tak vypadají dnešní freewarové hry.

Hrajeme zdarma: Solace – víc než experiment

Označit tuto hru za netradiční by bylo slabé slovo. Ani vzdáleně nepřipomíná nic známého, prakticky nemá příběh, moc do ní nezasahujete a prakticky hned končí....

Výběr článků

Načítám