Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Ancient Rome – obchod ve starém Římě

Novinky, Radovan Blažek

O starověkém Římě se často mluví v souvislosti s armádou, občas uměním, ale jeho vyspělá ekonomika se bere trochu za samozřejmost. Co všechno obnášel život tamního obchodníka, vám zábavnou formou přiblíží tato videohra.

Článek

Pomalu se až nechce věřit kolonce producent. Hry od Gametopu, jak zkušenější hráči potvrdí, bývají často pestrobarevné hříčky, které nepřinášejí nic originálního, a hodí se tak pro mladé anebo unavené hráče. Tento kousek se však poněkud vymyká. Ne však grafikou – ta je i zde propracována do nejmenšího oku lahodícímu detailu.

Odlišná je však herní náplň. Namísto bezduchého klikání na barevné balónky se zde musíte postarat o produkci určité komodity. A začít musíte pěkně od píky: kupříkladu hloubením studny, obděláním pole, nákupem semen atd. Dát to celé dohromady není moc náročné, pravý kumšt spočívá v udržení nákladů v přijatelných mezích, protože cílem mise je vždy získat určitý finanční obnos, za který si stavíte své přepychové sídlo.

Jak se mění mise, mění se charakter produkce, což přináší nové a nové problémy, takže hra jen tak nudit nezačne. Pravověrným stratégům sice může chybět budování armády a následný útok na barbary za branami, ale od toho jsou tu jiné hry.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Solace – víc než experiment

Označit tuto hru za netradiční by bylo slabé slovo. Ani vzdáleně nepřipomíná nic známého, prakticky nemá příběh, moc do ní nezasahujete a prakticky hned končí....

Výběr článků

Načítám