Hlavní obsah

Videohra Madris – Tetris zase jinak

Novinky, Radovan Blažek

Myslíte si, že koncept Tetrisu už není možné nijak vylepšovat? Tato hra vás přesvědčí o opaku. Spojit Tetris a The Sims sice může znít šíleně, ale výsledek vypadá opravdu dobře.

Článek

Jako obvykle se od horní hrany snášejí kostky různých tvarů, barev a velikostí. Zastupují přitom jednotlivé místnosti domu: chodby, garáže, toalety, koupelny, ložnice a další pokoje. Hlavní vtip spočívá v tom, že dveře jsou na nich umístěny velmi různě a vaším úkolem je navzájem je spojit. Pak už se jen můžete kochat animací, jak drobní lidičkové procházejí, takže nepotřebné bloky následně zmizí.

Nejzábavnější na celé hře je pozorovat výsledky vlastního architektonického snažení. Dětský pokoj přístupný pře koupelnu? Záchod, do kterého se musí chodit přes garáž? Sebevětší šílenost se zde může rázem stát skutečností a když si uvědomíte, s kolika podobnými nesmysly jste se setkali v praxi, dodá to hře zvláštní kouzlo.

Není to sice záležitost, u které byste strávili hodně času, ale takový milý a podařený experiment si určitě pozornost zaslouží.

Reklama

Související články

Videohra Big City Racer – strhující závody

Závody vytuněných aut přímo v centru největších evropských měst, a to vše ještě s podporou internetového multiplayeru? I tak vypadají dnešní freewarové hry.

Výběr článků

Načítám