Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Stream – ohýbáme časoprostor

Novinky, Radovan Blažek

Tato hra vás naučí myslet ve čtyřech dimenzích. Kromě obligátního pohybu v prostoru si zde vyzkoušíme ještě cestování časem.

Článek

Mohlo by se to zdát jako obyčejná plošinovka. Pobíháte sem a tam a občas se setkáte s nějakou tou střelbou. Normálně by to ani nestálo za zmínku, protože hra ničím zvlášť nevyčnívá. Grafika se příjemně stylizuje do nostalgie černobílých fotografií, ale to je tak zhruba vše zajímavé na pohled.

Ta hlavní změna a popravdě vše, co činí tento titul zajímavým, se skrývá ve způsobu hraní. Konkrétně v možnosti vytvořit si jakousi časoprostorovou bublinu, která vám umožní odcestovat v čase zpět. Zapomeňte na všechny paradoxy, které něco takového přináší – na obrazovce prostě budou po nějakou chvíli dva hrdinové.

Celý způsob přístupu k hraní se tak radikálně mění. Namísto zběsilého poskakování spíše dlouze přemýšlíte, v jakém okamžiku aktivovat časové okno a kam jej umístit.

Ačkoli se správná řešení zdají být logická, zdravý rozum se jim přeci jen trochu vzpírá, ostatně jako celé myšlence cestování časem. Nicméně Stream si zaslouží pozornost už jen za originalitu tohoto nápadu, i když jeho potenciál na své plné využití pořád čeká.

DOWNLOAD, homepage, 54 MB, 6/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám