Hlavní obsah

Videohra The Secret of Chunky Salsa – kulinářské dobrodružství

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se podíváte na televizní program, uvidíte jeden pořad o vaření vedle druhého. Tohoto trendu, zdá se, nebudou ušetřeny ani počítačové hry. Máte tedy dost odvahy pustit se do přípravy té nejlepší salsy na světě?

Článek

Pomiňme lehce zmatený příběh z úvodu a pohlédněme na našeho hrdinu přesně v okamžiku, kdy přebíráte jeho ovládání. Asi nebude žádným překvapením, že musíte zorganizovat přípravu jedné omáčky, přičemž v sázce není nic menšího, než osud celé planety. Taková salsa je věc náramně složitá, komplikovanější než bramborový salát, a tak vás čeká spousta pobíhání, zjišťování a kombinování.

Rázem se tak ocitáte v klasickém světě point adventur, které zažívaly svůj vrchol někdy před dvěma dekádami. Každý náročnější pařan má něco podobného v paměti a toto je dobrý způsob, jak si dávno zapadlé vzpomínky oživit. I zde se totiž více než na grafiku sází na humor, který tu a tam přivodí nečekaná situace nebo zdařilá replika. Máme-li zůstat u kuchařské terminologie, je ho tu jak šafránu, ale potěší.

Hra je zkrátka jako stvořená pro milovníky tohoto minoritního žánru. Ty pak nezklame ani občasná nelogičnost nebo příliš krátká doba hraní.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Demonica – bojíte se tmy?

Jste jakási ohnivá koule letící temným prostorem do neznáma. Nezní to sice jako děj hry sezóny, nečekaně temná a hutná atmosféra si vás však určitě získá.

Hrajeme zdarma: Cut It – hrátky s nůžkami

Kdo by si jako dítě rád nehrál s nůžkami a s papírem. Může se to zdát podivuhodné, ale i něco takového lze zpracovat jako počítačovou hru, která zaujme nejenom...

Výběr článků

Načítám