Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Cut It – hrátky s nůžkami

Novinky, Radovan Blažek

Kdo by si jako dítě rád nehrál s nůžkami a s papírem. Může se to zdát podivuhodné, ale i něco takového lze zpracovat jako počítačovou hru, která zaujme nejenom děti.

Článek

Základem všeho je zde jeden nenápadný bílý čtverec, který musíte přepravit na určené místo. To by nebylo nic tak neobvyklého, až na způsob, kterým to provedete. Nebudete totiž ovládat samotný objekt, ani kolem něj něco stavět, ale naopak stříhat.

V praxi to vypadá tak, že dokud jsou okolní konstrukce v klidu, drží pohromadě, ale jakmile střihnete, začnou se podle všech fyzikálních pouček sesouvat, a věci se tak dají do pohybu.

Obtížnost samozřejmě postupně roste, přičemž odhalíte kouzlo hry vybrat si strategii podle svého gusta. Někomu může vyhovovat dlouhé pozorování, přemýšlení a pak pár chirurgicky přesných řezů, jiný naopak volí metodu frontálního útoku a strategii vymýšlí takzvaně za chodu.

Tým Kloonigames  tímto titulem opětovně dokázal, že má hernímu světu stále co říct. I když to není tak převratná novinka jako jeho debut Crayon Physics, rozhodně se za něj stydět nemusí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám