Hlavní obsah

Videohra Man Enough – čtyřikrát víc zábavy

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychutnat si počítačovou hru, to už je dnes zcela všední záležitost. Zkoušeli jste ale někdy hrát dvě najednou? A tři? Nebo co takhle rovnou čtyři – jak to nabízí dnešní velmi netradiční titul.

Článek

Už jen jediný pohled na herní obrazovku vyjevuje prakticky celé tajemství o originalitě hry – měli bychom spíše použít termín „hry“, protože hlavní obrazovka je rozdělena na čtyři stejně velké části, přičemž v každé se odehrává zcela jiné dobrodružství.

Setkáte se tak s opravdu netradiční směsí vesmírné střílečky, rozverné plošinovky, adventury postavené výhradně na dialozích a ještě jedné hopsačky. Celý vtip spočívá v tom, že všechny hry ovládáte najednou pomocí kurzorových šipek a mezerníku. Asi není nutné zdůrazňovat, že záměry se dosti liší, takže úspěch v jedné části znamená naopak fatální selhání v těch zbývajících.

Tím se pomalu dostáváme k samotnému jádru a otázce, co je na těchto čtyřech primitivních minihříčkách tak zajímavého. Je to jejich propojení, jehož pravidla musíte pochopit a snažit se jim i přizpůsobit. Těžko se tomu jen podle vyprávění věří, ale je to mnohem větší zábava, než byste čekali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám