Hlavní obsah

Crackdown 2: vybijte si beztrestně svůj vztek

Novinky, Jakub Kynčl

Crackdown 2 byl hráči X-Boxu 360 velmi nadšeně očekáván. Všichni svorně doufali, že pokračování akčního šlágru vyžehlí vady prvního dílu a dovede vše k dokonalosti. To se však nestalo. Herní zpracování je totiž stále zároveň zábavné a stejně tak i ďábelsky nudné. Ten, kdo vymýšlel hlavní dějovou přímku, by mohl bez nadsázky nudit za vlast.

Článek

Crackdown 2 je všechno, jen ne nápaditý. Bavit se při něm budete do té chvíle, než se začnete věnovat hlavní dějové linii. Ano, je vždy hezké, když má hra nějaký hlavní cíl, kterým může zprovoznění superzbraně jistě být. Jenže to by se musel chopit zpracování herního cíle někdo s nápaditostí větší, než má polární liška na rovníku. Jak by řekl Jaromír Bosák - nuda, nuda, šeď, šeď.

Představte si, že je třeba zprovoznit devět signálních stanic, přičemž každá se skládá ze tří částí rozmístěných ve městě nedaleko od sebe. Každé z 27 míst musíte vždy samozřejmě poctivě vystřílet a následně v podzemních místech jednotlivých devět "majáků" zprovoznit a uchránit před nájezdy krvežíznivých zombíků. Zábavné jednou, teoreticky i dvakrát. Rozhodně ne devětkrát.

Vzpomínka na Carmageddon

Pravdou však zůstává, že když se budete věnovat vylepšování svých superschopností, které se vám zkvalitňují například bojem či střelbou, ale zejména sběrem dovednostních kruhů, budete se bavit. Tuto část hry si opravdu užijete. Vymýšlení, jak se dostat na to či ono místo a honění pohyblivých kruhů patří ke světlejším momentům hry.

Vzpomínáte si na hru Carmageddon? Pravděpodobně největší nářezovka mezi brutálními automobilovými závody v této hře ožívá, aspoň tedy částečně. Přejíždění stovek zombíků po nocích více než evokuje vzpomínky na přejíždění osob a zvířat v již značně historické hře. Nemůžeme se rozhodnout, jestli je to zrovna správně, ale jde o jednu z nejzábavnějších činností v celé hře. Někde se asi stala chybka.

Letem světem

Superschopnosti jsou příjemným oživením - čím více dovednostních kruhů seberete, tím dále a výše můžete skákat a nakonec si pomocí obdoby kluzáku dokonce skoro i zalétáte. Možnost nasedání do různých automobilů je sice příjemná, avšak konkurenční hry už nás rozmazlily i větší nabídkou a navíc přidaly například i letadla a vrtulníky. Zbraní je tak akorát a na chvíli vás jistě zabaví.

Nemůžeme si pomoci, ale co nás bavilo v prvním díle, nás baví stále. Avšak to, co nás nebavilo, nás nebaví snad ještě dvojnásob. Velká rozloha města také vše nezachrání a průběžná změna denního a nočního režimu vás také brzy přestane bavit. Pokud se vám ale jednička líbila, hrajete rádi multiplayer a nevadí vám absence kvalitního děje, přijdete si touto řežbou jistě na své.

HODNOCENÍ: 6,5/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám