Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Clonk Endeavour – arkáda, nebo strategie?

Novinky, Radovan Blažek

Strategie obvykle znamená ovládání nesmírného počtu jednotlivců. Jak to ale vypadá, když se musíte popasovat s každým zvlášť?

Článek

Na úvod jedno varování: tohle není hra, ke které si můžete jen tak na dvacet minut sednout, abyste se odreagovali. Plné proniknutí do hry totiž vyžaduje hodiny a hodiny usilovného zkoumání manuálu a pozorování jednotlivých zákonitostí, protože, jak se zdá, všechno souvisí se vším.

Jako v každé strategii i zde budujete město a armádu, abyste pak poměřili síly s protivníkem. Ale zde se na celé to hemžení nedíváte shora, ale poctivě naklikáte úkoly pro každého jednotlivce. Začátek může působit poněkud podivně, hra připomíná jakýsi hybrid, který nenaplňuje pořádně ani jeden žánr. Legrace ale začne v tom okamžiku, kdy množství jednotek překročí určitou mez. Na jejich zvládání si totiž musíte vytvořit speciální systém, který reflektuje jak potřeby jednotlivce, tak celé společnosti.

Zní to asi tak zábavně, jako si hrát s Excelem, ale to hra ve skutečnosti nejvíce připomíná. Žádná masová záležitost to nejspíše nebude, ale pár oddaných fanoušku si určitě najde.

DOWNLOAD, homepage, 60 MB, 8/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám