Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: kkrieger – malý zázrak

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojrozměrná střílečka zabírající méně než sto kilobajtů? Ne, to není vtip, ale mistrovská ukázka programátorského umění.

Článek

Pamětníci si ještě vzpomenou na dobu, kdy na zkopírování hry stačila jediná disketa. Pak už se používal celý balíček a vrcholu se toto médium dočkalo s nabídkou Windows 95 na 40 disketách. Pak už přišla CD, DVD a vývoj neustále kráčí dál.

Vynucuje si to i herní průmysl, kterému je i kapacita DVD pro jednu hru příliš těsná. A každý se nejspíš někdy zamyslel, jestli je to správný směr. Stejně tak jako autoři této hříčky. Člověk by u takové hry čekal obstarožní grafiku typu Wolfensteina nebo prvního Dooma, ale ve skutečnosti jsme tak někde o dvě až tři generace dál.

Zdá se to jako vtip, ale autoři se na svých stránkách obšírně rozepisují, jak toho dosáhli. V zásadě neukládají žádné textury, jen rovnice, jak se jich dopočítat. To má za následek vyšší nároky na procesor, ale nesmírnou úsporu místa.

Toliko jediný level vás příliš dlouho nezabaví, ale nejúžasnější na této hře je, když si uvědomíte, jak je unikátní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám