Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Commander Stalin – tak trochu jiná strategie

Novinky, Radovan Blažek

Pro leckoho by mohla být jednostrannost v tahových strategiích trnem v oku. Neustále hrajete za Američany, ať už zachraňují Evropu před nacismem nebo kolonizují vzdálené planety. Co se ale takhle podívat na opačnou stranu politického spektra?

Článek

Stejně jako Sovětský svaz většinou jen tvrdil, že je tahounem technologického pokroku, i tato hra se spíše schovává za nabubřelé fráze a celkově vypadá, jako by přicestovala časem z doby před nějakými deseti, možná patnácti lety. Na druhé straně, v době, kdy si tvůrci her myslí, že čím komplikovanější, tím lepší, se jedná o příjemné překvapení.

První půle dvacátého století v Sovětském svazu totiž nepřináší žádné převratné objevy a neznámé technologie, ale spíš jen masové nasazení pěchoty (ničevo, nás mnogo), tanků a sem tam nějakých letadel. Na všechno je potřeba natěžit hlavně železnou rudu a ve slévárnách plnit plán. Jak jinak než na 110 %.

Asi už sami tušíte, že toto je jen další z řady strategií, kdy se prakticky každá mise dělí na dvě nestejnorodé poloviny. Ta první spíše připomíná SimCity a vyrábíte v nich jednotky do zásoby, druhá pak zahrnuje masový útok na nepřátele.

A ještě jedna jazyková perlička na závěr. Ta ale bohužel odradí většinu hráčů, protože titul je dostupný toliko v ruštině a španělštině. Ovšem díky jisté uniformitě to neznamená žádnou výraznější překážku a azbuka dodává celému hraní neopakovatelnou atmosféru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám