Hlavní obsah

Mladík vyhrál přes 20 miliónů korun hraním počítačové hry

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiče svým ratolestem často vyčítají, že se místo učení věnují počítačovým hrám. V případě Američana Wada McGilberra by ale jistě udělali výjimku. Tento čtyřiadvacetiletý mladík totiž hraním jediné hry vyhrál milión dolarů, tedy více než 20 miliónů korun. Upozornil na to zahraniční server Game Pro.

Článek

Astronomicky vysokou výhru si Wade zasloužil tím, že jako první odehrál ve sportovním simulátoru League Baseball 2K10 takzvanou čistou hru. To znamená, že se žádnému protihráči nepodaří na pálce uhrát ani jediný bod.

„Wade McGilberry předvedl opravdu neskutečný výkon, vždyť čistou hru se nepovedlo odehrát žádnému z vývojářů tohoto baseballového simulátoru,“ prozradil při předávání šeku Jason Argent ze společnosti Take-Two, která stojí za zrodem hry a vyhlášením miliónové soutěže.

Vyhrát 20 miliónů korun trvalo americkému mladíkovi přibližně 90 minut. „Za vyhrané peníze splatíme se ženou hypotéku a založíme si rodinu,“ řekl zodpovědně novinářům Wade.

Ve skutečném baseballu je čistá hra jedním z nejvzácnějších sportovních výkonů. Poprvé jí v roce 1880 zahrál Lee Richmond a naposledy jí diváci mohli vidět v roce 2009, kdy jí v prestižní soutěži Major League Baseball předvedl Mark Buehrle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám