Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Mario Forever Galaxy – instalatér ve vesmíru

Novinky, Radovan Blažek

Koho by bavilo pobíhat pěšky a skákat po všemožných plošinách, když můžete nasednout do vesmírného korábu a zachraňovat svět z něj. Přesně tak to udělal nejznámější hrdina počítačových her – instalatér Mario.

Článek

Jeho příhody se nesmazatelně zapsaly do herní síně slávy a staly se inspirací k nespočtu předělávek napříč všemi možnými platformami. A neomezují se pouze na jeden žánr – když je třeba, původní hra se změní k nepoznání a Maria tak připomíná pouze charakteristický knír.

Hry s Mariem nikdy nebyly vrcholem originality a ani v tomto případě se nedočkáme nějakého překvapení. Je to zkrátka vesmírná střílečka přesně tak, jak byste si představovali: valíte se neustále dopředu a mohutnými kanóny sežehnete vše, co se postaví do cesty. Na konci každé úrovně můžete nastřádané bodíky vyměnit za lepší zbraně a tak pořád dokola. Jediná obměna spočívá v tom, že některé meziúrovně jsou statické a vy se musíte co nejdéle udržet proti nalétávajícím mimozemšťanům.

Hra není vyloženě špatná, ale její zoufalá neoriginalita ji sráží někam do průměru. A nezachrání to ani roztomilý Mario.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Darkfate – na temné straně

Taková situace se pravověrnému hráči stává minimálně jednou do měsíce: probudí se neznámo kde a pamatuje si jenom útržky toho, co se stalo. A tak se vydá...

Výběr článků

Načítám