Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Crimelife 3 – zločin jako životní styl

Novinky, Radovan Blažek

Jednu z nejznámějších zločineckých her historie – Grand Theft Auto – asi není potřeba nikomu blíže představovat. Jak to vypadá, když se někdo pokusí o její nekomerční zpracování?

Článek

Na první pohled by to mohlo vypadat docela obstojně. Grafika budí dojem trojdimenzionálního prostoru, svižně se hýbe, a i když některé textury vyvolávají spíše úsměv na tváři, v tomto segmentu existuje mnoho horších her.

To ovšem samo o sobě dobrou hru nedělá. S dalekovětším zaujetím je tak potřeba prozkoumat samotnou hratelnost a zde nastává hlavní kámen úrazu – ona tu prakticky žádná není. Můžete se sice prohánět po městě jak pěšky, tak na čtyřech kolech, ale nečekejte, že při tom zažijete nějaký strhující příběh – žádný tu totiž není. Jen tu a tam se vyskytne úkol spočívající v přejetí určitého počtu lidí, ale to je tak asi všechno.

A to je velká škoda: základ má hra dobrý, stačila by už jen práce scénáristy a celé by se to snadno dalo dotáhnout k něčemu, co bychom nazvali „zdařilý klon staršího GTA“. Takhle před sebou máme jen prázdnou skořápku pro chvilkové odreagování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám