Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Jump, Copy, Paste – kopíruj o život

Novinky, Radovan Blažek

Náplní plošinovek bývá obvykle pobíhání a skákání, sem tam nějaká střelba. Avšak i tak zdánlivě nudná kancelářská činnost, jako je kopírování, si v tomto neotřelém konceptu našla své místo.

Článek

Když se takový obvyklý akční hrdina zjeví v uzavřené cele, nezbývá mu nic jiného, než se nějak probojovat ven. Kupodivu to jde i bez použití násilí, musíte však být obdařen schopností kopírování hmoty – to si pak velice snadno vyrobíte jakýsi tunel vedoucí na svobodu, která je zde reprezentována modrým světlem.

Základní princip dále doplňují nejrůznější překážky. Některými bloky se nelze prokopat a aby to nebyla taková nuda, i zde si najdete svého nepřítele, před jehož střelami je zapotřebí se ochránit stavěním, tedy kopírováním, zdí.

Design úrovní je stále složitější, takže vám promýšlení jak projít skrze to všechno zabere čím dál tím víc času, při realizaci ovšem dojde i trochu na hbitost v prstech. I přes docela nezáživnou grafiku se nakonec jedná o velmi příjemnou hru.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Air Pressure – nic než život

Další zajímavá adventura, která se nesnaží vytvářet nereálné světy a příběhy, ale právě naopak sází na ty nejzákladnější problémy lidské existence – aneb –...

Výběr článků

Načítám