Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Air Pressure – nic než život

Novinky, Radovan Blažek

Další zajímavá adventura, která se nesnaží vytvářet nereálné světy a příběhy, ale právě naopak sází na ty nejzákladnější problémy lidské existence – aneb – proč řešit ty skutečné vztahy, když se můžete zabývat těmi virtuálními.

Článek

Adventura možná není to správné slovo pro zařazení hry, ale nejlépe vystihuje její podstatu. Jen pár obrázků dotváří obraz příběhu vyprávěného povětšinou textem, ve kterém se seznamujeme s virtuální dvojicí, jejíž vztah právě dospěl do kritického bodu.

Je tedy nezbytné učinit určitá rozhodnutí a vyčkat si, jak na jejich základě smyšlený příběh skončí. Nehledejte za nimi nějakou logiku, ostatně život sám mnohdy příliš logické spojení rozhodnutí a jejich následků nepřináší.

Takže do hry něco naklikáte a čekáte, jaký to přinese výsledek. Konec se totiž dostaví překvapivě rychle, ale to není důvod, abyste hru odinstalovali a zapomněli na ni. Právě naopak, pustíte se do hraní znovu a trochu poupravíte svá rozhodnutí neboli vstupní data a čekáte, jak to dopadne tentokrát. Na závěr jedno varování: nepouštějte se do hraní Air Pressure, pokud nejste připravení na poměrně pesimistický obraz světa, který autor zjevně tvořil pod vlivem nějaké negaticní události.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám