Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Travel Agency – prodávejte dovolené

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době se jako plísně ve vlhku množí simulátory nejrůznějších profesí. Pro někoho může být virtuální podoba pracovního nasazení noční můrou, pro jiného zábavnou činností. Jak si bude stát práce v cestovní kanceláři?

Článek

Nečekejte žádné originální pojetí, ale spíše jen nové grafické zpracování typově stále stejných rádoby simulátorů povolání. V tomto případě hlavní náplň vašeho virtuálního povolání tvoří shánění nejrůznějších katalogů pro zákazníky, kteří si do kanceláře přišli zakoupit dovolenou. Problém je v tom, že ony dokumenty bývají zašantročeny na různých místech nebo je dokonce s sebou nosí ostatní zaměstnanci. Takže jen běháte a sháníte lejstra. Pakliže jich nejste schopni předložit zákazníkovi dostatek, naštvaný odchází a k nákupu zájezdu nedojde.

Tento vskutku kafkovský koncept začne být brzy nudný, a tak se dočkáte povýšení, které přináší nové povinnosti. Nejrůznější vybavení kanceláře se neustále sype pod rukama, což si vyžádá přivolání opravářů – tohoto nemilého prostoje rázem využijí někteří zaměstnanci a jako pára nad hrncem se někam vypaří. A tak opět běháte po kancelářích a kromě lejster sháníte i úředníky.

Nevím proč, ale i přes milou a barevnou grafiku na mě hra vrhla tísnivý pocit, stejný jako čtení Kafkova Procesu. Jenže tohle asi autoři Travel Agency nezamýšleli…

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám