Hlavní obsah

Battlefield Bad Company 2 vyráží do boje

Novinky, jky

V pátek na herní trh přišla hra Battlefield Bad Company 2, což je v poměrně krátké době již druhý počin, který se pokouší zachytit moderní válčení a přenést ho reálně do počítačové hry. Otázkou však zůstává, zda pro něj zůstalo na trhu po vydání hry Call Of Duty: Modern Warfare 2 ještě nějaké místo. Předprodeje hry napovídají tomu, že si své místo najde.

Článek

Modern Warfare 2 loňský rok trhu s hrami zcela dominovala a stala se nejprodávanější hrou roku a to i navzdory mnoha dalším zajímavým titulům, které spatřily světlo světa. Bad Company 2 má pro rok 2010 taktéž velmi slušné výhledy, aspoň tedy podle předprodejů, které podle informací Novinek překročily tři tisíce kusů, což je v ČR velmi nadstandardní.

Demo nového akčního kousku si ve světě stáhlo již více než 3,5 miliónu lidí. Zda má však šanci přiblížit se k miliardové tržbě (v dolarech) akční ikony Modern Warfare 2, je otázkou, kterou zatím nedokáže nikdo zodpovědět.

„Konkurenční souboj BFBC2 a MW2 budeme jistě sledovat s napětím. Bad Company 2 má rozhodně řadu předností jako je technologie umožňující realistickou destrukci prostředí, rozlehlejší a otevřenější mapy, důraz na využití mnoha vojenských dopravních prostředků či na PC podporu většího počtu hráčů v online multiplayeru,“ řekl Farid Dilmaghani z Electronic Arts, kteří za projektem stojí.

Modern Warfare 2 se odehrává v nedaleké budoucnosti a jde teprve o druhý díl ze série Call of Duty, který se neodehrává v období 2. světové války. Stejně tak i Battllefield Bad Company 2 dává zapomenout na minulé století a přináší příběh ze současného válečného konfliktu. Zda svou komplexností však převáží úchvatný kooperativní režim Modern Warfare 2, zůstává nejméně na několik dalších týdnů otázkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám