Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: C&C Tiberian Sun – legenda, která nekončí

Novinky, Radovan Blažek

Command and Conquer – tato slova znamenají pro každého příznivce strategií něco mimořádného, kdy každý díl posouval možnosti žánru o kus dál. U příležitosti uvedení novinek dostáváme jako návnadu jeden starší kousek. A i s odstupem dekády dokáže zaujmout.

Článek

A jakpak by ne, když se jedná o jednu z přelomových her jak této série, tak celého žánru vůbec. Důvodem rozporuplných reakcí byl jeden z prvních pokusů převést dvojrozměrná bojiště do třetího rozměru. To se povedlo jen napůl, spíše než třetí dimenze do hry přibylo její zdání, ale možnost ničit terén se nesmazatelně zapsala do dějin.

Zbytek se příliš neliší od vysoko posazeného standardu této série. Bohatý příběh je ilustrován četnými hranými sekvencemi a nechybí ani možnost multiplayeru. V obojím vás rovněž překvapí ohromující šíře druhů jednotek, i když v praxi z nich využijete jen zlomek.

Závěr nebo doporučení nemá smysl nějak více rozvádět. Command and Conquer patří mezi takové klasiky, že jim deset let prakticky v ničem neublížilo a mohou vás dnes pobavit stejně jako tehdy.

DOWNLOAD, homepage, 1.3 GB, 9/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám