Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Specte – podivuhodný experiment

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autoři hry Specte pochopili, že neudělají díru do světa miliontým zpracováním Tetrisu nebo Arkanoidu, ale rozhodli se vyšlapat zcela novou cestu. Ta se sice může ukázat jako slepá, nicméně i přesto stojí za pozornost.

Článek

Vše se točí okolo hlavní postavy Josepha Wheelera. Mohlo by se zdát, že to bude jen další tuctový hrdina nějaké hopsačky, která je navíc napsaná ve Flashi, ale už po pár obrazovkách vám dojde, že tenhle titul má našlápnuto mnohem výš.

Každá obrazovka s minihrou totiž symbolizuje jeden rok z Josephova života. Nejste však odsouzeni k nudnému chronologickému procházení jednoho za druhým, ale naopak postaveni před zajímavou směs vzpomínek, asociací a kauzality.

Je tak jen na vás, jakým způsobem poskládáte život hlavního hrdiny. Dospět tak můžete až k padesáti různým zakončením. Takže i kdyby se vám po prvním úspěšném dokončení zdála hra krátká a nezajímavá, vězte, že její potenciál je daleko vyšší.

DOWNLOAD, homepage, 256 MB, 9/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám