Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Featherweight – ze světa robotů

Novinky, Radovan Blažek

V temné budoucnosti vládnou světu roboti a vy jako jeden z přeživších musíte procházet nejrůznějšími útrapami. Jako úvod adventury to nezní zrovna nejlépe, pokračování je však o hodně lepší.

Článek

V první řadě už jen fakt, že se někdo pokusil o adventuru ze staré školy potěší nejenom příznivce tohoto žánru, ale i všechny herní nostalgiky. Všechno ve hře jakoby vás zavedlo o dvacet let zpátky – zatímco většina hráčské obce to bude vnímat jako mínus, mnohým to určitě udělá radost.

Zadruhé vás potěší kvalitně zpracovaná grafika. Lehce artový nádech a ladění hry do ocelově modrošedé dává hře správně postapokalyptický nádech, který hodně připomíná legendu Beneath a Steel Sky. Tak vysoko tento titul sice nesahá, ale rozhodně se na něj dobře dívá.

Do třetice všeho dobrého tu máme obtížnost jako za starých časů. Takovou, která se hráči nepodbízí na každém kroku, ale občas ho nechá pěkně vymáchat za to, že nevidí některé zcela zjevné věci hned na první pohled. Podtrženo, sečteno: adventura jako víno.

DOWNLOAD, homepage, 15.2 MB, 7/10

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Death Rally – smrtící závody

Pokud vám jméno této hry připadá povědomé, pak se nemýlíte. Ano, opravdu se jedná o deset let starý komerční titul, který má však co říci i v dnešní době.

On-line hry: Ze Švédska si vezeme dvě medaile

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že na švédskou offline akci vyrazil autobus plný českých a slovenských hráčů, kteří na poslední větší akci tohoto roku...

Výběr článků

Načítám