Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Deaths - smrt je všude okolo

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se spoluhráči na internetu můžete sdílet spoustu věcí, obvykle tým, strategii, zbraně a další obvyklé věci. Jak však vypadá on-line hra, kde je jediným pojítkem mezi vámi a ostatními je smrt?

Článek

Ze začátku to vypadá jako jedna z miliónů běžných plošinovek, které se svou retro grafikou a vysokou obtížností danou spoustou zákeřných pastí snaží evokovat dávno zašlé časy osmibitových titulů. Avšak jedna věc se poněkud liší - Deaths se připojuje k internetu.

Nechová se tak proto, že by program obsahoval nějaký zákeřně ukrytý spyware, ale protože vás skutečně propojuje s okolním světem. Nečekejte však, že se pro plošinkách budete prohánět společně s ostatními. Jejich přítomnost totiž zaznamenáte až v okamžiku, kdy se jim něco nezdaří a z jejich virtuálního hrdiny se stane jen bezvládně ležící tělo.

Můžete si tak například udělat představu o obtížnosti jednotlivých překážek: když se někde vrší kupa mrtvol dosahující až do poloviny herní obrazovky, pak na vás čeká opravdová výzva.

Bohužel byl tento nadějný koncept poněkud pohřben přístupem autorů, kteří hru uvolnili v příliš ranné fázi. To znamená občasné bugy, nevyváženou obtížnost a celkovou krátkost hry. Pokud se jim v následujících verzích podaří tyto nedostatky odstranit, pak před sebou budeme mít vskutku zajímavý a originální počin. Přitom stačí tak málo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám