Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Fetus – gravitační hrátky

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může to vypadat jako klasická plošinovka ze staré školy, ale zapracováním mnoha logických prvků se z ní rázem stará neotřelá a originální hra.

Článek

Tvůrci plošinovek se obvykle předhánějí v tom, co všechno je jejich hlavní hrdina schopen provádět. Skákání patří k základní výbavě, stejně tak jako manipulace s nejrůznějšími zbraněmi a další akrobatické vylomeniny. Ne tak tady: budete si muset vystačit všehovšudy s prostou chůzí.

Titul má spíše charakter logického titulu, než klasické „hopsačky“. Musíte mezi těmi všemi plošinkami nalézt správnou cestu tak, že padáte z jedné na druhou. Někdy dokonce vypadnete z obrazovky, ale to obvykle nevadí, protože se záhy objevíte na opačné straně. Ta správná legrace to však začne být v okamžiku, kdy narazíte na přepínač gravitace. To pak budete rázem chodit po stropě a celá hra se tak ještě více zkomplikuje.

Fetus je jedním z těch titulů, které příjemně překvapí. Z pod slupky nedobře zpracované arkády se po chvíli vyloupne zajímavý logický titul.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám